Superlöftet Alfred Jönsson väljer Lugi HF

H43:s superlöfte, V9:an Alfred Jönsson född 1998, har gjort sitt val av klubb nästa säsong. Han har ikväll skrivit på ett 2 års avtal för lokalkonkurrenten Lugi HF i elitserien.

Allt sedan det blev klart att H43:s elitlag herrar försvann från elitserien i o m klubbens konkurs i december 2014 har Alfred varit ett jagat namn. Åtminstone fyra klubbar, varav tre elitserieklubbar, har uppvaktat den talangfulle V9:an som också har varit på träningsbesök i tyska storklubben Flensburg.

– Det känns riktigt kul att snart få göra det som jag tycker är allra roligast nämligen att träna och spela handboll, säger Alfred i en första kommentar till sitt nya avtal. – Nu har jag skrivit på mitt första kontrakt i min handbollskarriär. – Det är ett avtal som kommer att passa min skolgång nu under gymnasietiden. – I Lugi är jag övertygad om en fortsatt handbollsutveckling där jag är omgiven av duktiga tränare och spelare. – Det skall bli härligt att få komma igång igen i en ny klubb med ambitioner att vara i toppen i elitserien, avslutar han.

– Det här blir förhoppningsvis en bra helhetslösning för Alfred som kan gå kvar i samma skola (Polhemsskolan) och bo kvar hemma samtidigt som han slipper pendla till träningen, säger Alfreds agent Martin Klette. – Valet var inte superlätt men det var till viss del ett priviligerat ”problem” med mer än ett bra alternativ. – Nu blir det skönt för Alfred att sätta igång sin träning igen och spännande för oss andra att se honom i elitserien till hösten. – Han är en mycket spännande spelare, avslutar Martin Klette.