Intervju med stjärnskottet Oscar Linnér

Oscar Linnér, till höger i bild, har fått en flygande start sen han kom till AIK.

Dags att damma av den gamla klyschan ”det kan gå snabbt i fotboll”. För hur annars skall man beskriva Oscar Linnérs senaste månader? Vi tog ett snack med AIKs stora målvaktstalang om detta.

På bara ett halvår har du gått från ungdomsmålvakt i FC Djursholm till att göra debut i pojklandslaget, i Europa League och nu senast i Allsvenskan för en av Sveriges största klubbar AIK. Tillsammans med detta och allt däremellan, kan du ge oss en bild över hur senaste halvåret har varit för dig?

– Utöver de sportsliga ”framgångarna” ska det påpekas att jag gjort klart med en väldigt bra agentur (Wagnsson Sports & Entertainment) som hjälpt mig under resans gång, både på ett juridiskt och stödjande plan. Men det är klart att det har gått fort. För några månader sedan spelade jag match mot Spånga IS U17, och igår gjorde jag allsvensk debut. Det har varit intensivt, men otroligt roligt och lärorikt.

Nu när du åstadkommit och fått uppleva så mycket på så kort tid, vad blir nästa mål för dig?

– Skall jag vara ärlig så brukar jag inte sätta upp sportsliga mål alltför tydligt, utan jag brukar ta det som det kommer. Jag fokuserar istället på att jobba så hårt jag kan och sedan därefter får man se vart man hamnar. Men det är klart, nu är jag reservkeeper i AIK, så jag siktar på att slå mig uppåt i hierarkin.

Vad har varit det bästa och roligaste med det senaste halvåret?

– Allt har varit magiskt.! A-lagsdebut med AIK i november, landslagsdebut, Europa League debut, Allsvensk debut. Det är svårt att rangordna dessa upplevelser, men det är helheten i form av att tillhöra AIKs organisation som är roligt.

Slutligen, var ser du dig själv om tio år?

– Eftersom jag är målmedveten och arbetar hårt varje dag betyder det att jag ger mig själv en ärlig chans att lyckas. Exakt vart jag ”ser mig själv” om 10 år är svårt att säga, men jag hoppas att jag hunnit etablera mig som förstamålvakt i AIK och sedan vunnit allsvenskan med klubben innan dess.

Vi tackar Oscar för tiden, och berömmet! Det skall bli kul att följa hans fortsatta resa och vi önskar honom all lycka framöver!