Alfred Jönsson stannar i Danmark

Alfred Jönsson har skrivit på ett 2 års avtal med den danska handbollsklubben Ribe-Esbjerg med början den 1 juli 2024. Därmed blir han lagkamrat med en annan Wagnssonklient Niklas Kraft.

– Jag fick ett superbra intryck av tränaren Anders Thomsen och direktören Claus Vang Madsen, säger Alfred efter det att nyheten har kommit ut. – Vi tänker väldigt likt gällande handboll och om hur en klubb skall fungera. -Mina mål och Ribe- Esbjergs mål stämde bra överens. – Jag tror jag kan utvecklas som handbollsspelare i den fina miljö som Ribe-Esbjerg erbjuder.

– Jag tror det här blir bra för Alfred, säger hans agent Martin Klette. – Den danska ligan är en riktigt bra liga och rankas som en av de fyra bästa ligorna i världen. – Den håller en nivå högre än den svenska och norska ligan varifrån fyra av de andra fem klubbarna kom som konkurrerade om Alfreds namnunderskrift. – Ribe-Esbjerg har visat stor vilja att kontraktera Alfred och bekräftar att de ser honom som tvåvägsspelare d v s både anfalls- och försvarsspelare. – Förutom att tiden i Skjern har påverkats av knäproblem, som borde ha opererats för länge sedan, så har Alfred av någon anledning inte fått spela försvar. – Jag hoppas och tror att den här flytten kommer innebära ett steg framåt i Alfreds plan att åter komma ut på de stora handbollsscenerna. – En frisk Alfred Jönsson är en tillgång för det svenska A-landslaget och jag unnar honom verkligen chansen att få komma tillbaka dit, avslutar Martin Klette.