Anton Hellberg klar för danska Kolding IF

Handbollsmålvakten Anton Hellberg, som tidigare har spelat bl a i Runar Sandefjord, Nancy, HK Malmö och Hammarby IF, har gjort klar med danska Kolding IF till vilken han ansluter omedelbart. Avtalet gäller till den 30 juni 2024.

– Kolding känns som ett väldigt bra steg i handbollskarriären, säger Anton i en första kommentar efter att ha genomfört första träningen med sina nya lagkamrater. – Jag ser verkligen fram emot att fortsätta utvecklas i klubben och har
fått ett väldigt bra välkomnande från första stund och ett riktigt fint första intryck av helheten, fortsätter han. – Jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter på ett bra sätt och känner att det blir kul med en ny utmaning i en ny klubb och en ny liga!

– Jag gläds mycket med Anton att få chansen att komma till en så traditionsrik klubb som Kolding i en av världens bästa handbollsligor, säger Anton Hellbergs agent Martin Klette vid Wagnsson Sports & Entertainment. – Anton gjorde en chansning när han sade upp sitt avtal med Runar Sandefjord ett år i förväg och har sedan i somras gått och väntat på att den rätta chansen skulle dyka upp. – Nu gjorde den det och allt har gått väldigt snabbt på mindre än en vecka. – Det skall bli kul att få se Anton i den danska ligan!