Fredrik Jonsson: Kul att träna med A-laget!

Fredrik Jonsson, född 1995, har haft en ovanligt spännande försäsong. Utöver en uppflyttning till Gais U21-lag har den fysiske anfallaren dessutom fått göra sin första träning med det allsvenska A-laget.

– Ja, jag fick vara med på träningen i fredags och det var riktigt kul.

Hur gick det till egentligen? Du är ju bara 15 år gammal!

– De ringde några dagar innan och frågade om jag ville vara med helt enkelt. Jag vet inte varför men det var riktigt kul i alla fall!

Berätta om träningen!

– Det var en träning där det kördes mycket fasta situationer så det var inte så mycket spel. Jag lyckades göra två mål på Dime Jankulovski och det kändes såklart kul. Jag lärde mig mycket av att vara med.

Hur går det annars, när du inte tränar med A-laget?

– Det går bra tycker jag. Tränar med U21-laget hela tiden och där kan jag utvecklas bra. Spelarna där är 18 och 19 år gamla och när det är match kommer vissa spelare från A-laget ner. Jag har spelat tre eller fyra matcher nu under försäsongen och gjort tre mål. Målen har kommit på inlägg eller retur.

Och nu är det dags att göra val inför gymnasiet?

– Ja, det är ett svårt val. Gais vill gärna att jag går fotbollsgymnasium inne i stan men jag funderar på att gå i skolan i Lerum där jag bor istället. Går jag fotbollsgymnasium så har jag tre träningar i veckan kl 07.30 och det tar ett tag för mig att åka dit. Jag tränar fem gånger i veckan utöver match så jag är lite osäker inför det skolvalet.

Wagnsson Sports & Entertainment önskar Fredrik Jonsson stort lycka till med den kommande säsongen och sitt kommande gymnasieval.