Piotr Johansson om sitt nya boende

I somras tog Piotr Johansson, född 1995, steget från lilla Skurup i division 6 till stora MFF och deras akademi i Malmö. Steget innebar till en början en del pendling för Piotr som både hade skola och fotbollsträning ”inne i stan”.

– Jag började på fotbollsgymnasiet på Borgarskolan där man även har extra träningar med sina lagkamrater från Malmö FF, berättar Piotr för Wagnsson Sports & Entertainment.

Under hösten spelade Piotr regelbundet i MFFs U17-trupp och var även startspelare i Svenska P95-landslaget. Som kvick yttermittfältare och vass anfallare gjorde Piotr stor nytta. Framgångarna var så pass stora att Premier League-klubben Fulham FC bjöd över Piotr Johansson till London för en veckas provspel under höstlovet.

Piotr Johansson med Fulhams stjärna Damien Duff och Yanku Marrah, BP

Inför säsongen 2011 bestämde sig Piotr i samråd med sin familj och Malmö FF att Piotr skulle flytta närmre sin skola och sin träning. Malmö FF presenterade då ett spelarboende som Piotr nappade på. Boendet ligger i stadsdelen Krogsbäck, bara fem minuter cykeltur från Malmö FFs träningsanläggning.

– Vi är tio stycken idrottare som bor där och jag trivs riktigt bra. Alla har var sitt rum och så delar vi kök och vardagsrum. Alla vi som bor här kommer från utanför Malmö och tränar med föreningar här i stan, säger Piotr.

I lägenheten bor två badmintonspelare, några friidrottare och tre MFFare.

– Badmintonspelarna blev nyss uttagna till EM-truppen och friidrottarna är också riktigt duktiga. Jag umgås mest med Alexander Blomqvist från Malmö FF som kommer ifrån Simrishamn. Vi går dessutom i samma klass så vi kan göra läxor och sånt ihop också.

Under våren har Piotr insett att han lär sig mycket av att bo hemifrån men poängterar ändå att han träffar familjen ofta.

– I början var jag hemma två gånger i veckan men nu åker jag bara hem på fredagar och stannar till söndag kväll. Mamma kommer hit ibland och hälsar på och passar på att städa lite.

Jaså, ni städar inte själva?

– Jo det är klart, hon kollar bara att jag sköter mig. Vi lagar all mat själva, städar och tvättar och sånt så det känns väldigt nyttigt!

Hur gamla är dina lägenhetskamrater?

– De är ett eller två år äldre än mig, så jag är yngst i lägenheten.

Du blir lägenhetens lillebror alltså?

– Nä jag är mer som en storebror för dem, haha!

Du verkar trivas bra, Piotr. Går skolan och fotbollen också bra?

– Ja det känns riktigt bra faktiskt. I skolan flyter allt på, har prov i spanska imorgon som jag hoppas ska gå bra. Fotbollen har känts jättebra också. Känner att jag tar mig förbi mina motståndare bra och att dribblingarna sitter. Det är en skön känsla såklart. Nu hoppas jag att jag fortsätter att utvecklas så jag kan kriga om en plats i MFFs J-lag framöver.

Wagnsson Sports & Entertainment önskar Piotr Johansson lycka till med säsongen och hoppas att han fortsätter att trivas med sitt nya boende!

 

Intervju: Henrik Sjöström