Simon Andersson flyttar till England

7c0e20df-6a86-4d79-87ef-ab26bf37523b

P-01 landslagets målvakt Simon Andersson från Halmstads BK har signerat ett 3 års avtal med Championship klubben Brentford FC.

Vi passade även på att ställa några frågor till Simon och Wagnsson Sports & Entertainments Fredrik Söderström som har varit med Simon i London på läkarundersökningen och signeringen av 3 års avtalet idag.

Simon, de flesta unga killar drömmer ju om att bli fotbollsproffs så förklara gärna hur känslan är nu när drömmen har gått i uppfyllelse?

-Det är såklart jättekul för mig. – Jag är väldig glad just nu och är väldigt stolt över mig själv men nu börjar ett ännu hårdare jobb för att gå ännu längre.

Vilka intryck har du fått av din nya klubb än så länge?

-Väldigt professionell klubb med jättetrevliga tränare och personal som jobbar inom klubben. – Alla känns väldigt bra och trevliga mot varandra och jag tror jag har alla förutsättningar att kunna ta nästa steg här.

Hur verkar träningsanläggningen och din nya hemmastadion Griffin Park i västra delen av London?

-Stadion är fin, lagom stor liksom men de håller på att bygga en ny som blir klar till nästa säsong och träningsanläggningen är grymt bra där man inte har något att klaga på.

Vad har du får mål med din första säsong här i England?

-Att få speltid och komma in i laget bra och utvecklas hela tiden som spelare.

När går flyttlasset?

-Flyttlasset går nästa vecka till  England.

Fredrik, hur ser du på Simon som spelare?

– Simon är en mycket talangfull modern målvakt som har stora möjligheter att nå toppen. – Hans spelsinne och fina fötter tillsammans med hans vinnarmentalitet och reflexer och längd gör att han har det som behövs för att lyckas.

Läs om Simons övergång på hemsidan för Brentford FC: https://www.brentfordfc.com/news/2018/august/simon-andersson-signs-b-team/

36b08b1b-0910-4c37-883f-0a16ee992995

Vi tackar Simon och Wagnsson Sports & Entertainments Fredrik Söderström för pratstunden och önskar Simon ett stort lycka till i det nya kapitlet av hans karriär!