Johan Hammar klar för Malmö FF

Juniorlandslagsmannen och Wagnssonklienten Johan Hammar har idag skrivit på ett 6 månaders kontrakt med Malmö FF. Han lämnar därmed Everton för att återvända till sin moderklubb. Avtalet börjar gälla den 1 juli och Johan Hammar kan bli spelklar när det svenska transferfönstret öppnar den 15 juli.

Johan Hammar har som ett led i förberedelserna inför Elite Round i Österrike med det svenska P-94 landslaget tränat med Malmö FF. Under detta träningsbesök fick Malmö FF så pass positiva inryck av den 197 cm långe mittbacken att man erbjöd honom ett kontrakt.

– Jag är jättenöjd med att komma till en av Sveriges största klubbar som dessutom ger unga spelare chansen. Malmö FF är klubben där jag spelade i 6 år innan jag flyttade till England så jag känner till den väl, säger Johan.  Det skall bli kul att få representera A-laget och jag hoppas på framgångar i såväl allsvenskan som Europa i år, avslutar han.

– För Johan har det varit väldigt viktigt att Rikard Norling har hållit honom så högt som han har gjort, säger Johan Hammars agent Martin Klette vid Wagnsson Sports & Entertainment. Samtidigt är Rikard en av de tränare i Sverige som har bäst record på att ge unga spelare chansen och detta har talat tll Malmö FFs fördel. Det har funnits en italiensk klubb som har velat värva Johan men han har bestämt sig för att satsa på Malmö FF. Det skall bli spännande att följa hans framfart i allsvenskan!