Fredrik Gustavsson klar för Kolding

Fredrik Gustavsson, Eskilstuna Guifs skicklige vänster sexa kom den gångna säsongen 6:a i skytteligan för hela Handbollsligan med sina 167 mål. Igår kväll blev han klar för danska storklubben Kolding efter att i måndags ha genomfört den obligatoriska läkarundersökningen. Avtalet är skrivet på 1 år.

– Jag väljer Kolding för att jag tror att det är en klubb som kan hjälpa mig att utvecklas, säger Fredrik i en första kommentar. – Det kommer vara en utmaning som känns väldigt nyttig att göra både som handbollspelare och som person, fortsätter han. – Kolding är en bra klubb med mycket handbollshistoria. – Jag ser verkligen fram emot att göra den här resan och Kolding kändes helt rätt för mig! – Att få ta steget utanför Sverige har alltid varit en dröm, avslutar han.

Det här var verkligen roligt för Fredrik, säger hans agent Martin Klette vid Wagnsson Sports & Entertainment. – Inte minst med tanke på hur dåligt Guif har agerat mot honom under våren. – Vi har först diskussioner med en tysk klubb och med Sävehof men i o m att Ulf Sivertsson blev klar som tränare har valet känts både lätt och rätt. – Fredrik är väl värd den här chansen och i o m att den danska ligan är en av världens bästa ligor känns det som att han tar två steg i ett.