Drömmen blir verklighet för Oskar Jansson och Viktor Johansson

Att få dra på sig landslagströjan för första gången är stort för alla fotbollsspelare. När Sveriges P15-landslag förra veckan samlades i Dalsland för dubbelmöte mot Finland gick drömmen i uppfyllelse för Wagnsson Sports & Entertainments klienter Oskar Jansson (IF Arvika Fotboll) och Viktor Johansson (Hammarby IF FF) . Tisdagens premiärlandskamp blev en målfest inför 617 åskådare där Sverige vann med 4-3. På torsdagen fick finländarna dock revansch och vann med 0-1 inför över tusen åskådare på Ornäsvallen i Åmål.

Hur var det att debutera i landslaget?
Viktor: Riktigt bra! Det är skönt att ha gjort debuten. Det är en dröm som jag haft sedan jag var liten och som nu gått i uppfyllelse. Det är svårt att beskriva känslan, men det var otroligt mäktigt.

Oskar: Det var riktigt kul! Det är en speciell känsla att få ta på sig landslagströjan och sjunga nationalsången. Det går inte att beskriva med ord. Det är en som en dröm som går i uppfyllelse vilket är helt fantastiskt.

Var debuten som du hade tänkt dig?
Viktor: Det var mer än jag hade förväntat mig. Vet inte hur jag ska förklara, men att stå där på line-up och sjunga nationalsången är som sagt en dröm som går i uppfyllelse. Jag hade tänkt mig att det skulle vara som att spela en vanlig match, men det var så mycket mer än så. När vi kom ut på planen och möttes av all publik fick jag gåshud. Att TV4 var där och filmade var också häftigt.

Oskar: Jag hade väl egentligen inga förväntningar, men blev förvånad över den häftiga upplevelsen och känslan som spred sig i kroppen. Det vill jag självklart uppleva igen!

Hur gick det för dig tycker du?
Viktor: Det gick helt okej tycker jag, jag räddade det jag skulle. Det är ibland svårt att spela med en backlinje man inte har spelat med så mycket tidigare, men vi kom in i det tillsammans allt eftersom så jag är nöjd.

Oskar: Det gick bra tycker jag för att vara första matchen i landslagströjan. Jag vann mycket boll och gjorde väldigt få misstag.

Vad är du mest nöjd med fotbollsmässigt?
Viktor: Mitt positionsspel. Jag hade en bra position matchen igenom och bra utgångsställning. Det var länge sedan jag spelade på gräs vilket var ovanligt, det gick lite långsammare än vanligt, men jag kom i det ganska snabbt.

Oskar: Att jag löpte mycket både offensivt och defensivt och vann mycket boll.

Att hålla tal när du får debutantnålen är väl ändå ett måste. Vad sa du?
Viktor: Jag höll faktiskt tal och var den enda som gjorde det. Jag tackade alla som var där att jag fick dela upplevelsen med dem. Att det är och har varit en rolig upplevelse. Nu ligger nålen sparad i min kartong hemma tillsammans med andra fotbollsminnen.

Oskar: Haha, det var frivilligt att hålla tal så jag gjorde faktiskt inte det. Man var inte riktigt beredd på det. Nu ligger min nål hemma på mitt rum och jag är jättestolt över den!

Hur ser det ut för dig härnäst?
Viktor: Tillbaka till träningarna i Hammarby och köra hårt som vanligt. Mitt mål är att prestera bra i pojkallsvenskan så jag nästa år får bli uppflyttad till juniorallsvenskan.

Oskar: Det ser ut som vanligt med träningar och matcher. Ska försöka spela mycket matcher så jag fortsätter utvecklas och blir en bättre fotbollsspelare.

Viktor Johansson

Oskar Jansson