Ardians första a-lagsmål

I somras kom genombrottet för 17-årige Ardian Rexhepi. Med sitt Halmstad BK deltog han i Gothia Cups U17 Tips Elit Trophy och helt plötsligt släppte allt för den tekniske kantspelaren. Hans prestationer uppmärksammades av Atalanta som snabbt deklarerade att Ardian var något för dem att satsa på. I november fick Ardian åka till Italien på provspel. Märkligt nog hade Ardian vid den tidpunkten inte ens etablerat sig i Halmstad BKs juniorlag, men något hände och plötsligt var Ardian ett naturligt inslag i Halmstad BKs a-lag. I söndags spelade Halmstad allsvenskt genrep mot Kalmar FF och Ardian avgjorde i 70:e minuten med sitt första a-lagsmål.

Stort Grattis,Ardian!

– Tack, det känns helt sjukt. Jag är riktigt glad.

Hur kändes det när bollen rullade in i mål?

– Momentet när bollen gick i mål så tänkte jag ”det händer inte mig”. Det känns riktigt kul verkligen!

Berätta om målet!

– Joe Sise dribblade bort någon spelare och passade mig. Jag fick en dålig touch, vände upp och fintade backen och sen tunnlade  jag målvakten.

Det låter som ett snyggt mål? Jag läser i matchrapporterna att det var snyggt också?

– Det var faktiskt snyggt!

Hur reagerade dina lagkamrater?

– Lagkamraterna grattade mig som fan och alla hoppade på mig typ. De var jätteglada för mig. Kalmar är ju ändå ett av allsvenskans bästa lag och jag är bara 17 år.

Vad sa tränaren?

– Han var jätteglad för min skull och grattade mig efter matchen. Men han blev ju utvisad själv så han pratade inte så mycket så mycket efter matchen.

Det blir en del spel i a-laget just nu?

– Ja, jag har spelat ett par matcher nu. På lördag är det premiär och då hoppas jag att få spela. Jag har stor chans att få vara med! Sen jag fick följa med till Norge på läger så har det gått bra för mig i a-laget. Tränaren tror på mig och gillar min spelstil och det är bra.

Med tanke på att du spelade i U17 i somras så kan man säga att det har hänt mycket sedan dess!

– Ja det händer nya grejer hela tiden. Till i somras hände ingenting och nu känns det som att allt händer på en gång!

 

Intervju: Henrik Sjöström