Yanku Marrah och Piotr Johansson hos Fulham FC

Piotr Johansson, Damien Duff, Yanku Marrah

Piotr Johansson, Damien Duff, Yanku Marrah

Under söndagen den 31 oktober påbörjade Yanku Marrah och Piotr Johansson ett spännande höstlov. Tillsammans åkte BP- och MFF-talangerna till London för en veckas provspel för Fulham FCs akademi.

– Jag känner mig riktigt taggad, det är oerhört spännande att få vara med om detta, berättar 15-årige Piotr för Wagnsson Sports & Entertainment.

Under veckan tränar killarna med Fulhams U16- och U18-lag.

-Det känns mycket mer seriöst här. Alla i laget är mer fokuserade vid övningarna, det märks att detta är viktigt, berättar Yanku Marrah, 15 år.

På onsdag blir det match mot Reading, en enklare motståndare för Fulham som ligger tvåa i sin tabell. På lördag förmiddag blir det dock tuffare motstånd. Från början skulle de svenska provspelarna få möta Chelsea, men nu blir det Charlton istället.

-Charlton är ett bra lag så matchen blir ett bra test för spelarna, berättar Steve Birchmore, före detta Tottenhamspelare som idag jobbar på Fulhamakademin.

På lördag eftermiddag hoppas killarna på att få se sin första Premier Leaguematch. Fulham tar då emot Aston Villa hemma på Craven Cottage. På söndag morgon går flyget hem och då har killarna en stor erfarenhet att berätta för sina kompisar om. En av dem är mötet med Damien Duff, som gärna ställde upp på ett foto mitt i gymmandet.