William Kvist på provträning hos Champions League-mästarna Inter


Under denna vecka är tre unga fotbollstalanger på provträning i Primavera-lagen i Italien. De  upplever ett minst sagt annorlunda höstlov. I stället för att slappa hemma framför TV:n, befinner sig  William Kvist på provspel hos Inter, Ardian Rexhepi på provspel hos  Atalanta och Kevin Angleborn i Juventus, allt för att utvecklas än mer.

William Kvist född -94 och hemmahörande i Helsingborgs IF, får under höstlovet chansen att visa upp sig för Champions League-mästarna Inter. Det handlar om en veckas träning med lagets U17-lag. Efter några intensiva dagars träning spleades även en intern träningsmatch.

– Det känns oerhört spännande att få vara här. Alla spelare är så bollskickliga och få misstag görs så det är jätte kul att spela, berättar William för Wagnsson Sports & Entertainment. Enda nackdelen just nu är att det är mycket taktiksnack och det sker på italienska som jag inte förstår. Det klarnar dock för mig när vi börjar göra själva övningen. Hittills har det gått bra, det är jobbig men jag hänger med bra säger han glatt.

William Kvist fyllde 16 år i augusti, men har redan spelat flera matcher i HIF:s U19-lag. Han beskriver sig själv som teknisk, snabb med en bra spelförståelse.

– Oavsett hur det går är jag jätte glad för att jag fick chansen att komma hit säger William. Bara att bli inbjuden av ett sådant lag stärker självförtroendet, avslutar han.