Albert Berisha om sina mål

Albert Berisha är 16 år gammal och har spelat för Helsingborgs IF sedan han var fem år gammal. Ungdomsfotboll är något många i Sverige sysslar med, men i Alberts fall är målet väldigt utmärkande.

– Jag vill verkligen bli bäst i världen. Jag älskar fotboll och vet att man inte får något gratis. Med hårt jobb och vinnarmentalitet ska jag nå mitt mål, berättar Albert för Wagnsson Sports & Entertainment.

Under de senaste åren har Albert tillhört Helsingborgs duktiga pojk- och juniorlag, men på sistone har det blivit en del matcher med Helsingborgs reservlag där flera kända spelare luftas emellanåt.

– Att få spela med någon som Erik Wahlstedt (259 allsvenska matcher, reds anm.) och Erik Sundin är väldigt kul. Man blir snabbt bättre som spelare när man får spela med dem. Det kommer nästan automatiskt. Jag gillar verkligen hur Erik Wahlstedt har pushat mig och peppat mig efter matcherna där vi har spelat ihop. Berömmer han en så vet man att man har gjort något bra, och det känns alltid skönt.

Albert, det verkar inte råda några tvivel om att du älskar fotboll. Har du alltid gjort det?

– Jag brukar säga att jag sparkade boll redan i mammas mage. Hela min familj har alltid gillat fotboll så det kändes naturligt att börja spela vid tidig ålder. Jag har nog sparkat på en boll varje dag sedan jag provade på det för första gången.

Har du några specifika mål, någon liga du vill spela i?

– Spanien och Italien är favoritländerna, de spelar en teknisk fotboll i högt tempo och jag känner att jag spelar likt den fotbollen. England är lite för fysiskt för mig, men det är en bra liga också. Men det kräver som sagt hårt arbete varje dag!

Om vi tittar mer kortsiktigt, vad har du för mål då?

– Nästa säsong vill jag börja träna med a-laget, det är mitt mål. Men vi har många unga spelare som är duktiga och därför är konkurrensen tuff. Jag ser fram emot att kämpa för det!

Förutom Helsingborg, har du fått spela för landslag ännu?

– Jag har gjort två landskamper mot Norge men det gick inte bra alls. Allt var nytt för mig och jag var väldigt nervös då. Skulle jag spela där nu så skulle det gå bättre tror jag. Jag var inte beredd på pressen då, men det är jag nu. All press kommer från mig själv nu och den känns lättare att hantera. Dessutom passade inte landslagets spel mig jättebra, jag är inte så van vid rakt 4-4-2. Jag har även spelat fyra matcher med Skånelaget, inklusive elitlägret i Halmstad förra sommaren. Tyvärr har jag varit tvungen att stå över några Skånelagsmatcher då de krockat med Helsingborgs matcher.

Hur ser vintern ut med uppehållet? Får du abstinens då?

– Jag kommer ändå att träna själv varje dag, sen blir det även chans att titta på fotboll. Ronaldinho och Kaká är favoriterna, då är det magiskt! avslutar Albert Berisha med ett leende