Rasmus Wendt till AZ Alkmaar

b1d4233b-525d-4d44-813a-c5067b088086Talangfulle yttermittfältaren Rasmus Wendt, född 2000 och fostrad i BK Häcken, blir professionell i holländska toppklubben AZ Alkmaar. Rasmus har skrivit på ett avtal fram till sommaren med option på ytterligare 2 år.

Wagnsson Sports & Entertainment fick en pratstund med Rasmus strax efter läkarundersökningen och avtalsskrivingen.

Grattis till avtalet med AZ! Hur känns det så här efter att ha skrivit på ditt första proffsavtal?

 -Tack så mycket! Det känns helt otroligt att detta blivit till verklighet! – Jag har sedan liten alltid drömt om att en dag få bli proffs utomlands och nu är det som sagt verklighet. – Jag är väldigt tacksam och ser mycket fram emot vad detta har att erbjuda!
Vad har du fått för intryck av klubben?
– Dom första intrycken jag fått av klubben är att det är en väldigt fin och familjär klubb. – Allting är otroligt proffesionellt och man arbetar verkligen med specialister här.
När kom du för första gången i kontakt med klubben?
– Jag kom i kontakt första gången med AZ efter vi spelade en säsongsfinal mot IFK Göteborg med BK Häckens U19. – Vi vann matchen med 3-2 och jag presterade på en hög nivå, jag gjorde även 2 av målen då AZ var på plats och såg mig spela. – Sedan besökte jag dem en vecka och tränade med dem i december förra året.

Hur ser du på AZ verksamhet jämfört med Häckens?

– AZs verksamhet är mer professionell på alla sätt. – Man har mycket att lära. – Här finns det individuell träning i minsta detalj, anpassad träning för varje individ.Vilket lag kommer du spela i?

– Jag kommer att tillhöra U19-laget till en början och går det sedan bra för mig blir jag uppflyttad till U23 vilket är deras reservlag.

Vad kommer du sakna med Sverige?

– Jag kommer främst sakna min familj, mina vänner och min vackra flickvän!

Var kommer du bo?

 Jag kommer bo hos en värdfamilj. – Det bir spännande!

Hur gör du med skolan?

 – Jag kommer göra klart skolan på distans.
Rasmus agent Martin Klette vid Wagnsson Sports & Entertainment kommenterar Rasmus övergång så här.

– Det är väldigt roligt att Rasmus får den här chansen vilket är få förunnat! – Holländska klubbar ligger långt fram när det gäller att utveckla spelare. – Rasmus är en superseriös spelare på och vid sidan av planen som verkligen är värd detta! – Han kommer dessutom till en klubb som tror oerhört mycket på honom och vill satsa på honom.

Läs även om övergången på AZs hemsida: https://www.az.nl/nl/nieuws/az-contracteert-wendt

Wagnsson Sports & Entertainment gratulerar Rasmus Wendt till hans fina avtal och önskar honom lycka till i Holland!