Nikola och Nicolas (Malmö FF), på besök i Newcastle United

Nikola Zivanovic och Nicolas Bondesson Numhauser, båda från Malmö FF, är på besök i den klassiska Premier League klubben Newcastle United. De har blivit inbjudna att spendera höstlovet hos den klassiska klubbens ungdomsakademi för att visa upp sina färdigheter. På programmet står 1 eller 2 träningar per dag på den fantastiska träningsanläggningen som innehåller 5 fullstora gräsplaner, 1 konstgräsplan, 2 sjumannaplaner och slutligen 6 småplaner för målvakts-träning. Därutöver kan man lägga till otaliga tränare, fysioterapeuter, matsal, fritidsrum, gym och mycket eleganta omklädningsrum. Här finns kan man lugnt säga perfekta möjligheter för att fortsätta att utvecklas som fotbollsspelare!

Nikola och Nicolas hinner också med ett mycket uppskattat besök på den mytiska St James Park som tar 52 000 sittande åskådare (3:e största i Premier League) där spelare som Alan Shearer och Peter Beardsley gjort så många mål att man nästan tappat räkningen.

Med största sannolikhet ses också Premier League matchen Newcastle-Everton live på plats på lördag vilket i så fall kommer bli en oförglömlig upplevelse.

Besöka A-lagets träningsanläggning som ligger en golfdrive bort från ungdomsakademin skall också klaras av och lägger man då till bowling och biobesök kan man ju minst sagt säga att grabbarna har fullspäckat schema.

Dagarna går mycket fort tack vare det höga tempot så innan vi hinner blinka är vi väl på väg hemåt till Sverige igen!

Fredrik Söderström