Alexander Faltsetas klar för Gefle IF

IFK Göteborgs mittfältare Alexander Faltsetas, som under hösten har varit utlånad till IK Brage, har idag gjort klart med en ny klubb! Han har kommit överens med allsvenska Gefle IF om ett 2 års avtal. Alexander Faltsetas lämnar IFK Göteborg på fri transfer.

– Jag tror Gefle IF kommer bli ett perfekt alternativ för Alexander, säger hans agent Martin Klette från Wagnsson Sports & Entertainment. Dels får han spela i allsvenskan där han hör hemma och dels får han i Pelle Olsson en av Sveriges bästa tränare fortsätter Klette.

Alexander Faltsetas själv är nöjd med sitt klubbval: – När jag besökte Gävle så fick jag ett jättebra intryck både av föreningen och staden, säger han. – Jag ser fram emot att få spela för Gefle IF, det känns jättebra!

Även Gefle IF är nöjda med sin senaste rekrytering: – Vi är väldigt glada att Alexander väljer Gefle IF som nästa steg i sin karriär. – Vi sökte en mittfältare med erfarenhet men som samtidigt har hungern att utvecklas, det får vi med Alexander! – Han har spelat elitfotboll flera säsonger men har stora möjligheter att ta ytterligare steg hos oss, hälsar klubben tränare och sportchef Per Olsson.