Albin Ekdal utsedd till Årets Mittfältare igen

Svenska landslagets mittfältare Albin Ekdal erhöll i måndags för andra året i rad det prestigefyllda priset Årets Mittfältare vid den årliga Fotbollsgalan på Globen med motiveringen ”Albin Ekdal är tongivande i sitt Serie A-lag och oerhört viktig för landslaget. En taktiskt skicklig tvåvägsspelare av internationellt snitt med en aura av klass och elegans”. Vi på Wagnsson Sports & Entertainment är glada och stolta för Albins skull och passade på att ställa några frågor till honom i samband med att han är i Stockholm och förbereder sig för kommande helgs EM-kvalmatch borta mot Montenegro.

Du vinner priset för andra året i rad i tuff konkurrens från andra unga spelare i ”den nya generationen”. Hur känns det att vinna priset igen?

– Det är såklart jättekul att vinna priset igen och det är ett kvitto på att jag har presterat bra och att jag uppskattas som fotbollspelare.

Vad betyder den här typen av priser för dig?

– Det ger såklart självförtroende men samtidigt mer motivation till att bli ännu bättre och utvecklas vidare.

Trodde du att du skulle få priset även i år?

– Jag trodde att jag kunde få det men samtidigt har både Jimmy Durmaz och Emil Forsberg spelat väldigt bra så det var svårtippat.

Ni har en hel del nya spelare i landslaget nu, hur ser du på det?

– Det är jättekul att nya unga och spännande spelare har kommit med. Förr eller senare måste unga in och jag hoppas att alla kan bidra och lyckas i landslaget.

Ni har ytterligare en viktig match nu i helgen mot Montenegro på bortaplan, hur ser du på era chanser att ta er till EM?

– Chanserna är goda men det krävs bra spel från vår sida och vår grupp är svår. Att spela borta mot Montenegro är ingen lätt uppgift så vi måste vara på topp för att lyckas ta 3 poäng vilket jag tror vi gör.

Vi tackar Albin för intervjun och önskar honom och resten av landslaget lycka till på lördag!