Alfred Jönsson på besök i ett av världens bästa lag

Sveriges kanske bästa P-98 i handboll, V9:an Alfred Jönsson från H43, var i helgen på besök i tyska Flensburg för att träna med världsklubbens P-96/97-lag. Förutom ett lagträningspass och ett individuellt handbollspass fick han chansen att träffa Flensburgs tränare Ljubomir Vranjes och se Flensburg-Barcelona i Champions League.

Väl hemma igen fick Wagnsson Sports & Entertainment en pratstund med Alfred.

Hur var det att träna med Flensburg?

– Jag var lite nervös men fick ett trevligt bemötande av både ledare och spelare så det lugnade mig. Efter en stund första dagen dök självaste Ljubomir Vranjes upp och snackade med mig.

Hur var det att träffa Vranjes?

– Jag blev glad över att få träffa en sådan legend inom handbollen. Han var en skön kille med fötterna på jorden och med glimten i ögat. Har man som tränare vunnit Champions League för några månader sedan är man kung inom handbollen.

– Vad fick du göra på träningarna?

Första dagen var det lagträning med högt tempo och intressanta och roliga övningar som jag aldrig gjort tidigare. Andra dagen var det individuell träning med två tränare på två spelare. Vi körde skotteknik med snabba fötter och koordination.

Fick du någon feedback?

-Tränarna sade att de var nöjda med mig!

Vad var det mest intressanta du fick lära dig under helgen?

– Det var nog hur snabbt det måste gå i Tyskland när man skjuter. Man måste liksom skjuta i själva steget.

Sedan fick ni se Flensburg-Barcelona på lördagskvällen. Hur var det?

– Det var häftigt med en fullsatt hall och ett himla tryck från åskådarna. Tyvärr var Barcelona det bättre laget just den här kvällen. Det var coolt att få se världsstjärnor som Holger Glandorf och Nikola Karabatic. Även Daniel Sarmiento tyckte jag var jättebra. Efter matchen fick jag en pratstund med Vranjes som berättade att det finns möjlighet till ett nytt besök då även han kommer leda någon träning.

För oss på Wagnsson Sports & Entertainment låter det som att Alfred hade en toppenhelg i Flensburg!