Johan Blomberg klar för AIK

AIK Fotboll är överens med Johan Blomberg om ett 3 års avtal med start den 1 januari 2015. Mittfältaren ansluter från Halmstads BK där han har spelat de 3 senaste åren.

Johan är född 1987 och kommer ursprungligen från Lunds BK. Efter 3 år i Ängelholms FF gick han 2012 till Halmstads BK där det blev 59 matcher i Allsvenskan och 29 matcher i Superettan. I år har han gjort 7 mål och 6 assists i Allsvenskan.
-Det känns otroligt kul och spännande att ta klivet till Sveriges kanske största och en av Skandinaviens största klubbar, säger Johan i en första kommentar till övergången.

-Jag har fått ett väldigt gott intryck av AIKs tränare Andreas Alm och känner mig säker på att AIK är rätt klubb för min fortsatta utveckling som fotbollsspelare. – Samtidigt är jag väldigt tacksam för Halmstads BK för den fina utveckling jag har fått där. – Utan dem hade det här steget varit
svårare. – Nu ser jag verkligen fram emot att få börja träna med min nya klubb, avslutar han.

– Detta är ett bra steg för Johan i hans karriär, säger hans agent Martin Klette. – Johan är en ”late bloomer” som sakta men säkert har tagit sig till den allsvenska toppen. – Han är verkligen värd den här chansen! – AIK har i förhandlingarna visat hur mycket de vill ha honom och det skall bli spännande att se honom i AIK nästa säsong. – Halmstads BK har förberett honom väl, avslutar Martin Klette.

Läs mer om övergången här: http://www.expressen.se/sport/fotboll/allsvenskan/bekraftat-i-kvall-johan-blomberg-klar-for-aik/ och här: http://www.fotbolltransfers.com/site/news/46136