Viktor Noring till Malmö FF

Efter att Trelleborgs FF åkte ur allsvenskan har det stått klart att Viktor Noring ville spela på högre nivå än i superettan. Efter att ha varit aktuell för diverse utländska och svenska klubbar under hösten och vintern föll valet på Malmö FF för den 21-årige Malmöbon. U-21 landslagets målvakt lånas nämligen fr o m idag ut 6 månader till Malmö FF. Samtidigt så förlänger han sitt avtal med Trelleborgs FF t o m den 30 juni 2013.

– Det här blir en bra lösning för Viktor, säger Martin Klette. Han kommer till en bra klubb och får fortsätta spela på allsvensk nivå samtidigt som han inte stänger dörren till utländskt spel i nära framtid. Vi är tacksamma för att Trelleborgs FF ger honom den här möjligheten!

Viktor Noring tycker att lösningen känns väldigt bra: -Det känns bra att komma till MFF då jag har mina rötter i Malmö. När jag var 15 år hade jag möjligheten att välja Malmö, men gick till Trelleborg. Nu känns tidpunkten rätt att komma till Malmö och det känns inspirerande att komma till en klubb med stora ambitioner.

Han fortsätter sedan: -Jag känner att jag kommer utvecklas på flera plan nu när jag har möjligheten att träna med MFF. Sedan har jag fått en väldigt positiv bild av Rikard och Jonnie och hur hela klubben sköts. Så jag ser verkligen fram emot den här tiden som jag kommer vara i Malmö och jag kommer göra mitt bästa i alla lägen.

Malmö FF:s tränare Rikard Norling berättar vidare: -Känslan är att det spritter till i mig. Viktor är en duktig målvakt redan idag och han stor potential för framtiden.

Läs mer om Viktor och utlåningen:

Aftonbladet
Dagens Nyheter
FotbollDirekt
Sydsvenskan
Eurosport