4 snabba frågor till William Kvist

Torsdagen den 9 februari i år publicerade Helsingborgs dagblad en intressant artikel som belyser hur Helsingborgs IF aktivt arbetar med att utveckla, rekrytera – och lyfta fram unga fotbollstalanger. Liksom många andra klubbar, investerar HIF mycket på den egna scoutingverksamheten – med fokus framför allt på Sverige. Intressant är dock att man på samma gång väljer att lyfta fram sina egna, befintliga talanger från ungdomsleden. Naturligtvis är vi på Wagnsson Sports & Entertainment glada över detta, då William Kvist är en av dessa unga talanger som fick chansen att följa med på A-lagets försäsongsläger till Portugal.

Vi frågar William hur det var att vara på försäsongsläger med A-laget och lyssnar lite på hans framtidsplaner och ambitioner:

Portugal William, hur var det?
– Det var riktigt bra! Utöver den fotbollsmässiga biten var vädret och maten av hög kvalité.

Vad förväntar du dig av din första säsong i A-laget?
– Eftersom jag inte har ett A – lags kontrakt, så förväntar jag mig många träningar med A – laget, för jag hänger med bra på träningarna och vill utvecklas på bästa sätt, sedan kan man alltid hoppas på en plats på bänken och eventuellt ett inhopp.

Vad är ditt personliga mål nästkommande säsong?
– Mitt mål till nästa år är att ha en plats A – truppen och därifrån jobba till mig en plats i startelvan.

När får vi se dig debutera på Olympia?
– Debutera på Olympia kommer jag att göra när tränarna känner att jag är mogen till det. Just nu fokuserar jag på att spela matcherna med mitt eget lag och reservlaget. Där måste jag prestera så bra som möjligt och ta ett steg i taget. Det kan gå snabbt men även ta lite tid, så det gäller att ha tålamod. Det är inget som kommer gratis. Det är hårt jobb som gäller om man vill lyckas inom fotbollen och jag tänker ge allt, sedan får man se hur långt det räcker.

Vi på Wagnsson Sports & Entertainment håller tummarna för William. Vi tror och hoppas att vi snart får se mer av honom!