Tvillingarna Ejerblad på besök i Bröndby

Tvillingarna Jacob och Marcus Ejerblad från Sunnersta AIF har under veckan varit och besökt en av Skandinaviens bästa ungdomsakademier, danska Bröndby. Så vi passade på att ställa några frågor om besöket och vad som händer den närmaste tiden.

Har besöket i Bröndby varit lyckat tycker ni och har ni blivit väl omhändertagna?

Jacob: – Ja alla har varit jättetrevliga, det märks att man har något stort på gång i Bröndby IF. Det var även häftigt att bland annat få prata med Johan Elmander, men för mig som Liverpoolsupporter var det nog coolast att få hälsa på Daniel Agger.

Marcus: – Det har absolut varit mycket inspirerande. Visst lär man sig småsaker som fotbollsspelare under ett sånt här besök, men främst utvecklas man som person. Att hålla igång konversationer på ett annat språk är inte det enklaste och att träffa storspelare som vet vad som krävs var mycket uppskattat från min sida.

Var det några skillnader ni lade märke till på dansk och svensk ungdomsfotboll?

Jacob: – Kanske att man försöker hålla bollen längs marken lite mer, men annars är det inga jätteskillnader.

Marcus: – Inga enorma skillnader, men i Danmark vill alla lag spela fotboll, vilket inte är en självklarhet i Sverige. Dock tycker jag att den klubb vi besökt i Sverige (Elfsborg) även de spelar en attraktiv fotboll.

Hur känns det att ha förverkligat drömmen om att ha fått besöka så fina klubbar under året, något som alla unga fotbollsspelare drömmer om?

Jacob: – Otroligt stort, man ska vara stolt men samtidigt har man blivit otroligt inspirerad och peppad av att träna ännu hårdare och alltid vilja bli bättre.

Marcus: – Fantastiskt! Samtidigt tror jag det är viktigt att inte tänka på det för mycket, för då är det lätt att sväva iväg. Min hemvist är just nu inte där, utan den är i en mindre klubb i Sverige, och därför ska fokus först och främst ligga där.

Vad tycker ni att ni har förbättrat fotbollsmässigt hittills under säsongen och vad vill ni jobba extra hårt på att förbättra under nästa säsong?

Jacob: – Jag har förbättrat både mitt längre och kortare spel och så har jag väl blivit lite lugnare med bollen också. Det jag vill förbättra är att under match och träning hela tiden ligga före i huvudet och se vad som kommer hända innan andra gör det.

Marcus: – Tekniskt sett försöker jag alltid förbättra mig, trots att jag tycker att mina styrkor är just tekniken. Det finns självklart alltid småsaker som man blir bättre på successivt om man tränar på det, samtidigt finns det oändligt många saker man alltid kan förbättra. Tror dock främst att jag mognat som person, vilket är väldigt viktigt.

Det finns ju som bekant en hel del riktigt bra klubbar intresserade av era tjänster till nästa säsong, hur går funderingarna om det utan att nämna några specifika klubbnamn och avslöja för mycket?

Jacob:- Det är klart att man går och tänker på det ibland, men man kan inte lägga för mycket tid på flyttankar osv för då tappar man fokus på träning och att bli bättre.

Marcus: – Viktigast för mig är att hamna i en klubb som tror på mig och som strävar efter att ha många egenfostrade spelare. Sedan är självklart den sociala aspekten väldigt viktig.

Vad väntar för er den närmaste tiden?

Jacob: – Ja inte så mycket just nu, träning hemma och kanske hoppas på ett eventuellt landslagsläger i december.

Marcus: – Köra på hemma och hålla tummarna för framtida upplevelser!

Vi på Wagnsson Sports & Entertainment tackar bröderna Ejerblad för pratstunden och önskar dem en fortsatt trevlig fotbollshöst!