Oskar Jansson på provspel med Aston Villa

Wagnsson Sports & Entertainments klient Oskar Jansson kom i söndags hem efter några dagars provspel med Premier League-klubben Aston Villa. Arvikas stortalang och offensiva mittfältare har tidigare dragit till sig intresse från allsvenska klubbar och blev precis uttagen till landslagsläger på Bosön, det första för 98:orna efter Elitpojklägret.

Berätta, hur har du haft det?
Jag har haft det jättebra!  Jag är väldigt positivt överraskad och blev jätteimponerad över Aston Villas anläggningar och förutsättningar. Dem tog hand om mig med öppna armar vilket kändes jättebra.

Hur var ditt upplägg?
På fredag morgon tränade vi, det var också andra provspelare med. Efter träningen fick vi reda på om man skulle spela match dagen efter med U15 eller U16. Jag blev uttagen till U16 matchen. På lördagen spelade vi match och det gick jättebra för mig personligen. Jag fick mycket positiv feedback och beröm från tränarna som var imponerad över mitt spel. Extra kul också att jag fick göra första målet i matchen.

Hade du några mål innan du åkte?
Egentligen inte. Mest försöka njuta och göra så bra ifrån mig som möjligt.

Vad var mest lärorikt?
Att överhuvudtaget få se hur det fungerar utomlands och speciellt i England. Matchen var otroligt lärorik. Det är ett helt annat spel än i Sverige, det går snabbare, är ett högre tempo och tuffare närkamper. Spelarna där är mycket bättre skolade rent taktiskt.

Vad var höjdpunkten?
Att spela match och att få göra mål. Jag tog bollen från min motståndare på egen planhalva och drev bollen mot mål och sköt. Det var en häftig känsla!

Hur ser närmsta tiden ut?
Kommande vecka är vanlig träningsvecka och ladda för nästa vecka då jag ska på landslagsläger på Bosön. Det ser jag mycket fram emot och det ska bli kul att få träna och spela med så bra spelare.