Niklas Kraft till Ystads IF

Den landslagsmeriterade målvakten Niklas Kraft har gjort klart med en ny klubb fr o m säsongen 2020/2021. Det blir storklubben Ystads IF. Niklas kommer ursprungligen från Ystad men spelade då i lokalkonkurrenten IFK Ystad. Efter denna har han spelat i IK Sävehof, HK Malmö, OV Helsingborg och de senaste 1,5 åren i Alingsås HK. Avtalet. som gäller i 1 år, börjar gälla den 1 juni 2020.

-Det är med stor glädje som jag kan meddela att övergången till Ystads IF är ett faktum, säger han i en första kommentar. -Klubben har varit ständigt närvarande under min ungdom och jag har sett den växa fram till en toppklubb inom svensk handboll. -I Ystads IF hoppas jag kunna utveckla samtliga delar av mitt spel både fysiskt och handbollsmässigt. -Jag vill se vad deras expertis kan lära mig för att hitta nya infallsvinklar i mitt spel och tror jag kommer utveckla min explossivitet och koordination i klubben, vilket kommer göra mig till en bättre målvakt. -Jag har som mål nästa säsong att bli en bättre målvakt och att ta mig så långt som möjligt med laget, avslutar han.

-Det här blir en bra lösning för Niklas, säger hans agent Martin Klette vid Wagnsson Sports & Entertainment. -Eftersom Niklas i höst och vinter haft konkret anbud från en dansk toppklubb och intresse från ytterligare två danska toppklubbar kände vi att det var lagom att skriva ett år istället för två år, vilket var det som Alingsås sportchef krävde (deras tränare gick med på ett år). Niklas och hans sambo väntar tillökning i familjen vilken dag som helst och det kändes därför bra att vara kvar i Sverige ett år till. -Ystads IF har varit väldigt konstruktiva och professionella att ha att göra med och det gick lätt att snabbt hitta en bra lösning för Niklas som nu kommer flytta tillbaka till sin lägenhet i Malmö.

Wagnsson Sports & Entertainment önskar Niklas Kraft lycka till i sin nya klubb fr o m sommaren och gratulerar Ystads IF till en av Sveriges bästa målvakter!