Nicolaj Nörager väljer Skive

Det danska superlöftet Nicolaj Nörager, lagkapten för det danska U-20 landslaget i handboll, har gjort klart med ett 1 års avtal med ligalaget Skive fH. Därmed lämnar han HC Midtjylland där han har spelat den här säsongen.

– Jag är otroligt glad över att mitt klubbyte till Skive nu är klart, säger Nicolaj i en första kommentar. – Jag har fått ett riktigt gott intryck av klubben och deras ambitioner som jag gärna vill vara med att infria. – Sedan tycker jag också att tränaren Ole Bitsch verkar vara en superseriös man med många bra idéer så det samarbetet ser jag verkligen fram emot, avslutar Nicolaj.

– Det här blev en bra lösning för Nicolaj som behöver mycket speltid och förtroende i en bra miljö, säger hans agent Martin Klette. – Vi har haft kontakt med fem klubbar och Nicolajs val föll till slut på Skive där han känner att man kommer satsa på honom som startande playmaker samtidigt som laget är så pass bra att det bör spela i ligan. – Nicolaj är en av Danmarks största talanger och det skall bli spännande att se honom i Skive nästa säsong, avslutar Klette.

Nicolaj Nörager genomför just nu sin rehabilitering efter sin benoperation i början av februari och startar i Skive den 1 juli.

Läs mer om Nicolaj Nörager i denna artikel där DHFs sportchef Ulrik Wilbek uttalar sig om de största talangerna i dansk herrhandboll:
http://m.bt.dk/?redirect=www.bt.dk/haandbold/bedste-danske-aargang-i-15-aar-moed-fremtidens-herrelandshold&