Nebiyou Perry om sitt succéfyllda år

Nebiyou Perry är en av de mest intressanta yttermittfältarna i Sverige bland pojkar födda 1999. Han spelar till vardags i AIK och fick, i måndagens seniormatch mellan AIK och IF Elfsborg, ta emot priset för årets talang i halvtidsvilan framför hemmafansen. Det senaste året har varit väldigt framgångsrikt för Nebiyou där han, utöver priset i måndags, bland annat har fått åka på provspel till engelska Premier League-klubben Sunderland AFC, han har blivit uttagen och spelat matcher med USA’s ungdomslandslag och nu senast har han dessutom blivit uttagen i det svenska ungdomslandslaget som senare i vår åker till Azerbadijan för spel i U17-EM.

Vi bestämde oss för att prata lite med Nebiyou om hans senaste år:

Stort grattis till priset som Årets Talang i AIK! Hur kändes det att få gå ut på Friends Arenas gräs och ta emot priset framför hemmafansen?

– Jag var nervös för jag visste inte vad jag skulle säga men det var såklart mäktigt!

Du har haft ett fantastiskt år i AIK, vad tycker du själv att det beror på?

– Jag tror att det beror mycket på min extra träning och hjälpen och stödet jag har fått ifrån mina föräldrar och tränare,

I och med dina framgångar i klubblaget så får vi även säga grattis till att du nu har skapat en dragkamp mellan USA’s ungdomslandslag och nu Sveriges motsvarighet med en plats i EM-truppen, hur går dina tankar där och vad är den största skillnaden mellan svensk och amerikansk fotboll?

– Det är såklart kul att få chansen att spela för två olika landslag, väldigt utvecklande för mig som spelare. Den största skillnaden mellan de två landslagen skulle jag säga är spelidén.

Efter allt som du nu har fått uppleva det senaste året, vad har du för nästa mål i karriären?

– Att ta en plats i AIKs A-lag!

Vi på Wagnsson Sports & Entertainment tackar Nebiyou för pratstunden och ser fram emot att följa hans fortsatta utveckling på nära håll!