Nermin Karic klar för FC Südtirol

Mittfältaren Nermin Karic har idag skrivit på ett 3 års avtal med toppklubben i serie C FC Südtirol som tidigare i sommar kvalspelade för att gå upp i serie B. FC Südtirol blir Nermins tredje italienska klubb sedan hans flytt dit i januari 2017. Tidigare har han spelat för Genoa och Avellino.

-Mina intryck av klubben har varit väldigt positiva, säger Nermin efter att ha genomgått läkarundersökningen i Bolzano. -De är ett lag som satsar för att gå upp till serie B och jag vill vara en del av deras projekt! -De har en fantastisk träningsanläggning som är nybyggd och väldigt modern med flera olika planer, gym och pooler. -Här har man allt för att kunna vara professionell! -Målen för den här säsongen är att spela så mycket som möjligt och att hjälpa laget med poäng. -Sedan är det viktigt att sikta högt och ha stora drömmar så därför siktar jag på att vi skall gå upp, avslutar han.

-Alla som har spelat i Italien vet hur hög klass de bästa serie C-klubbarna håller, säger Nermins agent Martin Klette vid Wagnsson Sports & Entertainment. -FC Südtirol kvalade till serie B redan i år och tränaren Stefano Vecchi tränade Inters primaveralag när de mötte Nermin när han spelade i Genoa så han känner väl Nermins kvaliteter. -Det här är en mycket fin chans för Nermin, avslutar agenten.