«

»

Jan
30

Nebiyou Perry till 1 FC Köln

IMG_2338Nebiyou Perry har idag skrivit under ett avtal på 2,5 år med tyska Bundesligaklubben 1 FC Köln. Den AIK-fostrade talangen, som har spelat i både det amerikanska och svenska U18/U19-landslaget, har genomfört sin läkarundersökning och befinner sig i Tyskland där han redan har hunnit genomföra ett första träningspass med klubbens A-lag. Han kommer officiellt tillhöra deras reservlag men klubben har stora planer för honom.

– Detta är riktigt stort för Nebiyou, säger hans agent Martin Klette i en första kommentar. – Nebiyou, hans familj och vi har fått jättepositiva intryck av klubben. – Det har stått mellan 1 FC Köln, en amerikansk MLS-klubb, en engelsk championshipklubb och en svensk klubb men 1 FC Köln har hela tiden varit Nebiyous förstaalternativ sedan de kom in på banan. – Därför känns det extra bra att i helgen ha lyckats slutföra förhandlingarna så att ett avtal har kunnat signeras idag. – Tysk fotboll håller hög kvalitet men med sin snabbhet och teknik förenat med sin fina mentalitet har Nebiyou alla förutsättningar för att lyckas, avslutar agenten.

– Vi är glada att Nebiyou Perry beslutade sig för att komma till 1 FC Köln, säger Daniel Meyer som är chef för 1 FC Kölns akademi. – Han är en spelare som har övertygat oss med sin snabbhet och sitt en mot en spel.

Se 1 FC Kölns pressmeddelande: https://fc.de/fc-info/news/detailseite/details/wintertransfers-im-nlz/

Wagnsson Sports & Entertainment gratulerar Nebiyou till hans nya avtal och önskar honom lycka till i Tyskland!