Marcus Dahlin byter klubb

Svenske högernian Marcus Dahlin lämnar danska TMS Ringsted och flyttar till ÖIF Arendal i Norge.

TMS Ringsted åkte den gångna säsongen ur den danska högstaligan vilket gör att den 203 cm långe landslagsspelaren byter klubb. Flytten går till norska ÖIF Arendal som fr o m den kommande säsongen kommer tränas av Sverigebekante Marinko Kurtovic. Avtalet löper på ett år.

– Det skall bli intressant att pröva Norge och deras liga! Jag har mött Arendal förut och det är ett intressant lag, säger Marcus Dahlin i en första kommentar till det nya avtalet.

– Jag har haft det väldigt bra i Ringsted och det blir därför lite tråkigt att lämna klubben men med tanke på nedflyttningen förra säsongen och att många i laget försvinner så känner jag att jag vill pröva på något nytt, fortsätter han.

– Det skall bli väldigt spännande att jobba med Marinko Kurtovic som jag har hört väldigt mycket gott om då han har utvecklat många spelare. – Det är väldigt viktigt för mig att få en tränare som kan utveckla spelare individuellt, avslutar Marcus som flyttar till Norge på måndag.

– För Marcus var det viktigt att spela i en högstaliga så när Ringsted trillade ur den danska högstaligan var det naturligt att se sig om efter en ny klubb, säger Marcus Dahlins agent Martin Klette vid Wagnson Sports & Entertainment.

– Vi hade kontakt med ett antal klubbar i Sverige och Tyskland men valet föll till slut på Arendal med erkänt skicklige tränaren Marinko Kurtovic, fortsätter Martin Klette. – Hade Marcus själv velat gå till Tyskland hade han kunnat göra det i o m att det fanns anbud därifrån men han gjorde en klok bedömning att det kan vara bra med ett år till i Skandinavien för att bygga upp fysiken ytterligare innan det blir en flytt till Tyskland.

Marcus Dahlin ingår i Svenska Handbollförbundets särskilda talanggrupp och har spelat 8 A-landskamper. Han är född 1991.