Gustav Jarl klar för Assyriska FF

20-åriga högerbacken Gustav Jarl har idag skrivit på för Assyriska FF. Avtalet är skrivet på 1 år.

Efter att ha tagit sig upp på seniornivå i Helsingborgs IF säsongen 2013 så har Gustav hunnit med både Allsvenskt spel med Helsingborgs IF, juniorlandslagspel i flera år samt två utlåningar till Superettanklubbar, 2014 till hans då nygamla Assyriska FF och förra säsongen till Athletic FC. Avtalet med Helsingborgs IF har nu gått ut varför Gustav gör övergången till Assyriska FF på free transfer.

– Det känns givetvis mycket bra, Assyriska är en fin klubb och jag ser fram emot att spela för dem igen, denna gång permanent, säger Gustav Jarl till Wagnsson Sports & Entertainment. – Jag har haft bra samtal med med både klubb och tränare, jag tror att jag kan passa bra in i klubbens filosofi.

– Det är ett bra val av Gustav som hade flera alternativ att välja mellan, säger Niclas Ek på Wagnsson Sports & Entertainment. – Assyriska FF är traditionellt sett ett spelande lag som inte är rädda för att föra matcher och vi tror att det passar Gustav väldigt bra. Tor-Arne Fredheim har som vi vet lyckats bra i Ljungskile och lyckades göra dem bra både offensivt och defensivt så vi ser med spänning fram emot vad han kan göra hos Assyriska och hur Gustav kommer fortsätta att utvecklas under honom.