Fredrik Hammar på besök hos SC Freiburg

BPs centrala mittfältare Fredrik Hammar -01 var under höstlovet på besök hos bundesligalaget Freiburg för ett provspel, vi bestämde oss för att ställa några frågor till Fredrik om resan.

Välkommen hem efter ett lyckat provspel Fredrik, hur skulle du jämföra tysk fotboll med svensk fotboll?
Tysk fotboll är mer utmanande och håller väldigt hög klass genom hela träningen.
Från omklädningsrummet till slutet av träning så är det en viss disciplin där man är där för att träna och inget annat. Visst kan man skoja osv men när man tränar så tränar man vilket jag uppskattar mycket.

Vad var bäst på resan?
Bäst på resan var absolut första dagen när man fick göra det första passet som för min del gick väldigt bra och fick en bra start på veckan.

Hur blev du mottagen av lagkamrater och personal i Freiburg?
Personalen tog emot mig väldigt väl, alla var väldigt hjälpsamma. Spelarna var från en början rätt så svåra att närma sig men desto längre tid man fick med truppen desdo mera välkommen blev man

Att åka på provspel utomlands är något som många unga fotbollskillar fantiserar om, hur skulle du beskriva känslan av att ha uppfyllt den drömmen?
Att jag har fått uppfylla den drömmen är något man alltid har strävat efter, jag har slitit hårt och därför är jag väldigt stolt över att uppnått ett av mina många delmål

Vad höll Freiburgs träningsanläggning för nivå tycker du?
Freiburgs träningsanläggning höll väldigt hög standard där man hade ett flertal planer av gräs/konstgräs. Anläggningen var ihopbyggd med klubbhuset och boende för spelarna i klubben. Inuti anläggningen var det en inomhushall där man innan träningar jobbade mycket med balans med mera. Efter passen så serveras det mat till spelarna i anläggningen, så allt var toppklass.

Ni såg även bundesligamatchen Freiburg-Wolfsburg, var det en trevlig match och hur var stämningen på arenan?
Freiburg-Wolfsburg var en ganska rörig match men med hög kvalité. Det var fullsatt på arenan o stämningen var grym.

Vi på Wagnsson Sports & Entertainment tackar Fredrik för pratstunden och ser verkligen fram emot att följa hans fortsatta utveckling

/Fredrik Söderströmimg_4946