Felix Montebovi väljer IFK Ystad

Martin Klette, Felix Montebovi och Fredrik Petersen i samband med undertecknandet av avtalet

Handbollstalangen Felix Montebovi, född 2005 och hemmahörande i H43 Lund, har skrivit sitt första A-lags avtal med den allsvenska handbollsklubben IFK Ystad. Avtalet är på 1 år. Valet av klubb skedde i konkurrens med två klubbar i Handbollsligan. I IFK Ystad räknar han med att bli andravalet efter den erfarna Christoffer Nilsson.

– Det skall bli riktigt roligt att spela i allsvenskan med IFK Ystad och det känns som ett bra steg i min utveckling, säger Felix.

– Felix är en extremt stor talang, säger hans agent Martin Klette vid Wagnsson Sports & Entertainment. – Första gången jag såg honom på U-SM 2022 var det så att jag kände ”wow” och det är inte så ofta jag gör det första gången jag ser en spelare. – Felix är snabb, explosiv, har en mycket bra speluppfattning och är fullt medveten om vad han gör och har känsla och full kontroll på kroppen när han avslutar från sin vänsterkant. – Det skall bli väldigt spännande att se honom i allsvenskan nästa säsong och jag tror det blir en lagom nivå för honom för att få så mycket speltid som möjligt. – Det blir en utmaning att orka med att pendla från boende i Lund och skola i Malmö, men han vill mycket med sin handboll och han har mycket energi så det skall nog gå bra, avslutar Martin Klette.