Daniela Gustin till Horsens

Svenska landslagets Daniela Gustin har gjort klart med danska Horsens och signerat ett 2 års avtal. Daniela spelade den senaste säsongen i tyska topplaget SG BBM Bietigheim men skadade i december knäet på EM vilket innebär att hon rehabtränar just nu. Prognosen är att hon är spelklar på nytt i slutet av september i år.

-Jag valde Horsens eftersom jag tror att det är rätt klubb för mig nästa säsong, säger Daniela i en första kommentar. –Bortsett från att jag vill bo med min pojkvän (landslagsspelaren Hampus Wanne i Flensburg) vill jag spela handboll i högsta ligan i Danmark. –Eftersom jag har en korsbandsskada är det viktigt för mig att komma till ett lag där jag kan få mycket speltid och förhoppningsvis bidra med mycket till laget. –Horsens är en klubb med något spännande på gång och jag glädjer mig åt att vara med på deras resa, avslutar hon.

-Det här blev en bra lösning för Daniela, säger hennes agent Martin Klette vid Wagnsson Sports & Entertainment. –För första gången på 5 år kan hon och Hampus bo ihop igen, med de mervärden detta innebär för båda, samtidigt som hon kan pendla till Horsens och spela i den danska ligan. -I friskt tillstånd tillhör Daniela den internationella toppen och förhoppningsvis kommer hon kunna bidra med sina kvaliteter så fort knäskadan är läkt.

1 ping

  1. […] Daniela Gustin kommer inte att spela i tyska topplaget SG BBM Bietigheim kommande säsong. Den svenska landslagsspelaren har skrivit på ett tvåårskontrakt med Horsens. – Jag valde Horsens eftersom jag tror att det är rätt klubb för mig nästa säsong, säger Gustin till Wagnssonsport.se. […]

Kommentarer har inaktiverats.