Alfred Jönsson stannar i Lugi HF

En av Sveriges största handbollstalanger Alfred Jönsson stannar i Lugi HF där han under den gångna säsongen var den yngste spelaren i elitserien.

I en egen första kommentar till sitt nya avtal säger han följande. – Som ni förstår har jag funderat mycket. – En av anledningarna till att jag till slut valde Lugi, är att jag är ”inne i gänget” och det tar tid att komma in i ett lag. – Nu har jag lärt känna grabbarna och nu vågar jag köra på. – Jag tror jag har stora möjligheter till mer speltid nästa säsong jämfört med förra. – Jag har pratat mer med min tränare Tomas Axnér som verkar ha funderat och det känns som att han har lyssnat på mig. – Min handbollsutveckling är viktig för mig och det verkar som om Tomas kan ge mig det förtroende jag behöver. – Som jag sagt tidigare har jag inte varit nöjd med hur jag har behandlats men nu blickar jag framåt mot en ny säsong med nya utmaningar.

– En annan anledning till att jag väljer Lugi är att jag har ett år kvar på gymnasiet. – Jag har missat en del i 2:an och hade jag valt en annan klubb hade det blivit längre resor och varje minut jag missar är risk för sämre betyg. – Det är riktigt bra att kunna ta cykeln från skolan och vara på träningen ett par minuter senare. – Jag vill inte missa mer än vad jag gjorde i 2:an. – Detta i kombination med min handbollsutveckling gör helheten mycket bra, avslutar Alfred.

– Det är skönt att denna långdragna process nu är över, säger Alfreds agent Martin Klette. – Vi har hållit på sedan i februari och det har inte varit ett enkelt val för Alfred själv som har ett år kvar på gymnasiet och därför inte velat byta studieort inför den kommande säsongen. – Processen har dragit ut rejält på tiden eftersom Lugi har tagit tillbaka lagda förslag men nu landar vi i ett ettårsavtal på samma lönenivå som Alfred hade haft nästa säsong om han inte hade sagt upp sitt gamla avtal till upphörande i maj. – Det är kanske inte marknadsmässig lön sett till Alfreds prestationer och talang men samtidigt är inte pengar det viktigaste i Alfreds ålder samtidigt som han nu får en valfrihet i sitt klubbval om ett år när han gått färdigt skolan. – Nu blickar Alfred fram emot kommande U18-mästerskap med landslaget i Kroatien och elitserien 2016/2017, avslutar Martin Klette.