Albin Ekdal blir ett av de nya ansikten som pryder Stockholm Arlanda Airport

Italienproffset, hemmahörande i Cagliari, blir ett av de nya ansikten som kommer ingå i porträttgalleriet ”Stockholm Hall of Fame” på Stockholm Arlanda Airport. Utöver att Albin Ekdals bild kommer sitta i terminal 5 kommer Swedavia AB ha rätt att använda bilden på sin webbplats, sin mobilapp och i sociala medier.

Avtäckning av Albin Ekdals bild skedde idag i samband med invigningen av det nya Stockholm Hall of Fame.

– Det är verkligen kul och häftigt att få vara en av personerna som hälsar resenärer välkomna till Stockholm, säger Albin Ekdal i en första kommentar. Med tanke på vilka personer som tidigare hängt på väggarna är det en ära och definitivt något som jag är stolt över.

– Stockholm Arlanda Airport är ett fönster mot världen och flygplatsen är det första som möter våra utländska besökare. Arlanda är en viktig mötesplats med mer än 20 miljoner besökare per år och det är en utmärkt arena för att marknadsföra staden och landet, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia AB. Hall of Fame blir nu ett mer modernt och levande galleri. Nya kända stockholmare hälsar välkomna genom att ge en personlig bild av staden och vad den står för. De personer vi har valt ut symboliserar genom sina porträtt vad som är Stockholms styrkor. Våra besökare får också en inspirerande bild av staden redan på flygplatsen.

– Det är roligt och hedersamt för Albin att bli utvald i dessa sammanhang, säger Martin Klette vid Wagnsson Sports & Entertainment AB. Albin fortsätter med sitt långsiktiga varumärkesbyggande och det faktum att Stockholm Arlanda Airport har valt ut honom för att marknadsföra Stockholm och Sverige vittnar om hans höga status som fotbollsspelare och person.

Albin Ekdals bild kommer sitta uppe i 5 år.