Viktor Noring: U21-landslaget hade varit ett bra Allsvenskt lag

På torsdag möter Sveriges U21-landslag Italien i en träningsmatch nere i italienska Reggio Emilia, strax utanför Parma. I laget är många nya spelare uttagna och sedan årsskiftet är även en ny förbundskapten, Håkan Ericson, på plats. För Viktor Noring är det inget nytt att vara med i U21-landslaget, även om han bara gjort två matcher än så länge.

Hur är samlingarna i landslaget, Viktor?

– Det är klart lite annorlunda med landslagssamling istället för med klubblaget. Dessutom nu med Håkan Ericson istället för Jörgen Lennartsson som tränare så är det annorlunda. Vi lär oss mycket av honom och han verkar riktigt kunnig, berättar Viktor Noring på telefon nerifrån Italien.

Det måste vara skillnad att spela med spelare som man inte känner så bra?

– Det är skillnad när man inte känner alla såklart men alla är så fokuserade. Alla är duktiga fotbollsspelare och vet vad som gäller på planen så det blir bra fotboll ändå.

Hur är träningen med landslaget till skillnad från vanliga träningar?

– Nu inför träningsmatcher med landslaget så försöker vi få ihop spelidén. I TFF sitter spelidén ganska bra med tanke på att vi haft Tom Prahl i flera år och att vi träffas varje dag. I klubblaget fokuserar man kanske på detaljer mer vid varje träningstillfälle. Man blir en bra fotbollsspelare av att vara med i landslaget eftersom man lär sig fler spelsätt.

Hur bra nivå upplever du att U21-landslaget håller?

– Det är ju lite speciellt eftersom alla är lika gamla mer eller mindre, men det är ändå en internationell nivå på det. U21-landslaget skulle definitivt vara ett bättre lag i Allsvenskan om de spelade där.

Du har ju varit med ett tag i U21-landslaget, hur känner du att din roll är?

– För min del kan jag vara lite mer avslappnad eftersom allt inte känns så nytt längre. Jag har varit med i två år och då är det kanske lite lättare för mig, men det är inget jag tänker på.

När det kommer till scouter/klubbar som är på plats, hur mycket tänker man på det?

– Inför och under match så fokuserar jag enbart på min uppgift och det är väldigt viktigt. Gör man inte det så blir det lätt fel och det finns det inte utrymme för på denna nivå.

Hur mycket talar ni om de scouter och klubbar som är plats?

– I mitt fall så för jag en dialog med Martin (Klette) efter det att klubbar eventuellt har tittat på min match. Sen utvärderar vi ifall det är något intressant helt enkelt!

På torsdag kl 21.00 är det avspark och då är Wagnsson Sports & Entertainment på plats med representanter för att heja fram Viktor och Sverige. Vi önskar Viktor lycka till i matchen!