Världsårsbästa och ny topptävling av Sarah Sjöström

I helgen simmade Sarah Sjöström Grand Prix-tävlingen i Uppsala, vilket var årets första tävling i 50-metersbassäng för Sarah. Sarah som inlett 2012 på ett strålande sätt och bl.a. satt två svenska rekord började helgen med att vinna 200 m frisim. Bara en kvart senare simmades finalen på 100 m fjäril och trots ytterst lite tid för återhämtning satte Sarah världsårsbästa när hon vann även den distansen på tiden 57,91! I dagens final på 100 m frisim vann Sarah återigen vilket innebar helgens tredje seger. Wagnsson fick en intervju med Sarah efter tävlingen.

Berätta om loppet när du satte världsårsbästa:
Jag hade precis simmat frisim så jag hade inte fått tillräcklig återhämtning för att simma så fort men tekniken stämde så bra att jag inte behövde ”maxa” för att det skulle gå fort. Jag var förvånad att det gick så fort men det var väldigt kul att det gick fort!

Varför tror du att du simmar så snabbt redan nu?
Helt enkelt för att träningen har funkat väldigt bra.

Vad jobbar du mest med i simningen nu?
Jag måste hela tiden jobba med många olika delar så det blir mycket av allting. När något känns lite tungt så fokuserar man på det och jobbar lite extra med det.

Hur ser den närmaste tiden ut för dig?
På onsdag åker jag på träningsläger till Sierra Nevada där jag är i drygt tre veckor. Sedan blir den en tävling i London i OS-bassängen.

Hur ser du på OS nu jämfört med när du var med för fyra år sedan?
Det är stor skillnad, då hade jag aldrig ens sett ett OS på TV. Idag är jag mer rutinerad och har tävlat så mycket att jag vet vad jag behöver göra och vilka delar jag behöver jobba med för att jag ska simma fort.


Foto: Cristina Cantoni, Arena