Tvillingarna Ejerblads provträning med Manchester City

Wagnsson Sports & Entertainments klienter Jacob och Marcus Ejerblad var i England förra veckan för några dagars provspel med storklubben Manchester City. Det 14-åriga tvillingparet spelar till vardags i Uppsalaklubben Sunnersta AIF, där Jacob spelar mittback och Marcus spelar forward.

Berätta, hur har ni haft det?
Jacob: Vi har haft det jättebra! Vi tränade torsdag och fredag och spelade match lördag mot Newcastle.

Vad var största skillnaden?
Marcus: största skillnaden var nog disciplinen. Om en person kom 20 sekunder sent till träning eller match så var det 15 armhävningar som gällde. Ingen tjafsade om någonting och alla lyssnade på tränaren hela tiden. Det är nog den största märkbara skillnaden, samt att de helt enkelt är bättre kvalitet än i Sverige.

Vad hade ni för förväntningar innan ni åkte?
Jacob: Jag hade stora förväntningar innan jag åkte för det var första gången jag skulle få åka på provspel. Det jag undrade mest över var hur träningsanläggningen skulle se ut och hur killarna i City skulle behandla mig.

Marcus: Jag tänkte inte jättemycket innan vi åkte. Jag ville bara se till att njuta så mycket som möjligt.

Vad var mest lärorikt?
Jacob: På fredagsträningen fick jag träna specifik försvarsträning med de andra försvararna i laget. Jag lärde mig mycket just då eftersom jag fick många tips om hur man ska agera i olika situationer, exempelvis att försöka rikta anfallaren man har emot sig till sin medspelare för att lättare kunna jobba tillsammans helt enkelt.

Vad tar ni med er hem?
Marcus: Jag tar med mig ett stärkt självförtroende och en extra dos av motivation. Det är även en bra erfarenhet att ha med sig i framtiden.

Vad var höjdpunkten?
Jacob: Höjdpunkten var såklart matchen mot Newcastle, för det var stort att få ha på sig den ljusblåa tröjan och det var som ett litet slutprov för hela veckan.  Jag fick komma in i matchen när det hade gått halva första halvlek. Vi vann med 4-1 och såhär i efterhand är jag jättenöjd.

Marcus: Jag tycker nog att höjdpunkten var när vi fick gå på Man City-Norwich eller när vi själva fick spela mot Newcastle.