Skyttekung till Halmstads BK

Superettans skyttekung och Årets Spelare 2022, Viktor Granath, har idag skrivit på ett 3 års avtal med Halmstads BK efter att igår kväll ha klarat av den obligatoriska läkarundersökningen.

– Jag har fått en bra bild av Halmstad  då de vet vad de vill och har en tydlig spelidé som jag tror på, säger Viktor Granath i en första kommentar. – Magnus Haglund har gjort ett gott intryck på mig, fortsätter han. – Eftersom vi skall bli föräldrar i april så har det faktum att brorsan (William) är här med sin flickvän påverkat det positivt till en flytt just hit och framförallt så får jag nu kliva in i Allsvenskan, vilket jag verkligen har längtat efter.

– Jag brukar inte måla upp för många mål så här tidigt utan det jag vill först och främst är att komma till ro med allt, börja träna, lära känna lagkamraterna och få upp en kemi på plan. – Sedan är det hårt arbete som gäller! – Med hårt arbete kommer resultaten, avslutar han.

– Verkligen roligt att övergången löste sig till slut, säger Viktor Granaths agent Martin Klette vid Wagnsson Sports & Entertainment. – Det har varit svåra och lite låsta förhandlingar en tid mellan klubbarna men Halmstads BK skall ha all credit för att de har uppträtt mycket professionellt och konstruktivt och har visat hur mycket de ville ha Viktor. – Det borgar för att detta blir en lyckad lösning. – Av de allsvenska klubbar som har visat intresse för Viktor har Halmstads BK visat klart störst intresse. – Viktor är väl värd att komma till Allsvenskan och det skall bli mycket spännande att se hans insatser i år, avslutar Martin Klette.