Gabriel Wallentin tillbaka i Halmstads BK

Halmstads BKs lovande mittback Gabriel Wallentin, född 2001, har under året varit utlånad till Skövde AIK. Där har han varit en bidragande orsak till att Superettannykomlingen blev ett topplag. Gabriel har under året spelat till sig en startplats i Skövde AIK. Nu belönas hans prestationer med ett nytt 2 års avtal med moderklubben Halmstads BK, som i år har kvalificerat sig för Allsvenskan nästa år.

– Mina mål för kommande säsong är att få allsvensk erfarenhet och utvecklas vidare som seniorspelare, säger Gabriel. – Det känns mycket kul att komma tillbaka till klubben jag har spelat i sedan jag var 10 år gammal, fortsätter han. – Valet var enkelt när Magnus Haglund ringde eftersom det är min moderklubb.

– Gabriel har gjort en mycket bra säsong och utvecklats i takt med det förtroende han har visats, säger agenten Martin Klette. – Vi får tacka Skövde AIKs tränare Tobias Linderoth för detta förtroende och denna fina utveckling det har lett till. – Nu blir det spännande att få se Gabriel i Allsvenskan med den ökade konkurrens det innebär jämfört med Superettan. – Det känns som att Gabriel är redo, avslutar agenten.

Wagnsson Sports & Entertainment önskar Gabriel lycka till i Allsvenskan nästa år!