Simon Andersson byter Brenford FC mot IF Elfsborg

P-01 landslagets målvakt Simon Andersson har skrivit på ett avtal med IF Elfsborg och flyttar hem från engelska Brentford FC där han har varit sedan i augusti 2018.

– Jag är väldigt glad att vara i Elfsborg, säger Simon i en första kommentar. – Det är en bra klubb med bra rykte som kommer göra att jag kan ta steg framåt i min utveckling med en duktig målvaktstränare som jag vet kan hjälpa mig framåt. – Sedan är mitt mål att spela matcherna och jag kommer göra allt för att vara med och konkurrera om målvaktsplatsen.

– Detta är ett bra steg för Simon som är en mycket talangfull målvakt, säger Martin Klette vid Wagnsson Sports & Entertainment. – Brentford har ett annorlunda set up med att deras reservlag inte spelar i engelska reservlagsserien utan spelar kvalificerade träningsmatcher mot internationella storklubbar. – P g a coronapandemin har det inte varit möjligt för dem att resa och spela dessa matcher varför det här klubbytet kommer lämpligt och passar väl in i Simons fortsatta utveckling.