Sarah Sjöström nominerad till Bragdguldet och Jerringpriset

Det är återigen dags att utse årets bästa idrottsprestation samt årets främsta idrottsbragd. Wagnsson Sports & Entertainments klient Sarah Sjöström är i år nominerad till båda Jerringpriset och Bragdguldet med tanke på hennes fina prestationer under VM. VM i Barcelona har varit hennes stora mål i år där hon tog guld på 100 m fjäril och besegrade bland annat förra årets olympiska guldmedaljör, samt ett historiskt silver och blev därmed den första svenska kvinnan att ta VM-medalj på 100 meter fritt.

Svenska Dagbladets guldmedalj, eller bragdguldet, har sedan år 1925 delats ut av Svenska Dagbladet och ges till årets främsta svenska idrottsbragd. Medaljören utses av en jury bestående av tidningens chefredaktör, sportchef och tolv andra ledamöter.

Jerringpriset, eller Radiosportens Jerringpris, är ett pris instiftat av sportredaktionen i Sveriges Radio och har sedan år 1979 delats ut till en framgångsrik svensk idrottare för en framgångsrik sportprestation under det gångna året. Vinnaren röstas fram av svenska folket medan kandidaterna tas ut av Radiosporten. Från och med igår, torsdagen den 21 november, och fram till den 19 december är det möjligt att rösta på samtliga 14 kandidater antingen via telefon eller på Radiosportens hemsida: sverigesradio.se/radiosporten. Därefter görs en första sammanräkning och antalet kandidater reduceras till åtta finalister som sedan finns med i striden om priset ända fram till slutspurten på Idrottsgalan i Globen den 13 januari. Där kommer också Bragdguldet att delas ut.

Vi på Wagnsson håller tummarna för Sarah och är stolta över hennes fantastiska prestationer!