Kevin Roxenborg om sitt liv som ungdomsproffs

Wagnsson Sports & Entertainments klient Kevin Roxenborg lämnade för två år sedan Sverige och Athletic FC för att bli ungdomsproffs i Estoril Praia som spelar i Portugals högsta liga Primeira Liga. 16-åringen tillhör där Junior A som ligger snäppet under A-laget (motsvarande U-21 i Sverige). Kevin är en offensiv mittfältare/forward med mycket god teknik och fin spelförståelse och har som yngsta spelare i laget fått mycket speltid under säsongen som pågår.

Vad största skillnaden mellan svensk och portugisisk klubbfotboll?
Skillnaden mellan svensk och portugisisk fotboll är rätt stor tycker jag. Fotbollen i Sverige ligger långt ifrån många länder och det märks klart och tydligt, speciellt när man ser hur en allsvensk klubb eller landslaget spelar. Portugisisk fotboll är roligare att titta på innehållande kortpassningsspel, väggspel, tekniskt skicklighet och roligare fotboll allmänt, likaså att spela och vara en del av. Så ja, det är en stor skillnad. Har aldrig gillat svensk fotboll egentligen, bollen är alltid i luften känns det som vilket inte alls är lika kul.

Hur är det att vara ungdomsproffs?
Det är rätt roligt, och det är häftigt att spela i en av dom stora klubbarna här i Portugal.

Vad är ditt stora mål med fotbollen?
Mitt största mål med fotbollen är att spela i någon av de stora klubbarna som vilken unge som helst vill, samt få spela VM med Brasiliens landslag. (Kevin har möjlighet till Brasilianskt medborgarskap på grund av sin mamma)

Vad är ditt största fotbollsminne?
Mitt stora minne, eller det jag tar med mig är att jag lämnade Sverige och mycket bakom mig för att spela här och följa min dröm.