Rasmus Wendt till AZ Alkmaar

b1d4233b-525d-4d44-813a-c5067b088086Talangfulle yttermittfältaren Rasmus Wendt, född 2000 och fostrad i BK Häcken, blir professionell i holländska toppklubben AZ Alkmaar. Rasmus har skrivit på ett avtal fram till sommaren med option på ytterligare 2 år.

Wagnsson Sports & Entertainment fick en pratstund med Rasmus strax efter läkarundersökningen och avtalsskrivingen.

Grattis till avtalet med AZ! Hur känns det så här efter att ha skrivit på ditt första proffsavtal?

 -Tack så mycket! Det känns helt otroligt att detta blivit till verklighet! – Jag har sedan liten alltid drömt om att en dag få bli proffs utomlands och nu är det som sagt verklighet. – Jag är väldigt tacksam och ser mycket fram emot vad detta har att erbjuda!
Vad har du fått för intryck av klubben?
– Dom första intrycken jag fått av klubben är att det är en väldigt fin och familjär klubb. – Allting är otroligt proffesionellt och man arbetar verkligen med specialister här.
När kom du för första gången i kontakt med klubben?
– Jag kom i kontakt första gången med AZ efter vi spelade en säsongsfinal mot IFK Göteborg med BK Häckens U19. – Vi vann matchen med 3-2 och jag presterade på en hög nivå, jag gjorde även 2 av målen då AZ var på plats och såg mig spela. – Sedan besökte jag dem en vecka och tränade med dem i december förra året.

Hur ser du på AZ verksamhet jämfört med Häckens?

– AZs verksamhet är mer professionell på alla sätt. – Man har mycket att lära. – Här finns det individuell träning i minsta detalj, anpassad träning för varje individ.Vilket lag kommer du spela i?

– Jag kommer att tillhöra U19-laget till en början och går det sedan bra för mig blir jag uppflyttad till U23 vilket är deras reservlag.

Vad kommer du sakna med Sverige?

– Jag kommer främst sakna min familj, mina vänner och min vackra flickvän!

Var kommer du bo?

 Jag kommer bo hos en värdfamilj. – Det bir spännande!

Hur gör du med skolan?

 – Jag kommer göra klart skolan på distans.
Rasmus agent Martin Klette vid Wagnsson Sports & Entertainment kommenterar Rasmus övergång så här.

– Det är väldigt roligt att Rasmus får den här chansen vilket är få förunnat! – Holländska klubbar ligger långt fram när det gäller att utveckla spelare. – Rasmus är en superseriös spelare på och vid sidan av planen som verkligen är värd detta! – Han kommer dessutom till en klubb som tror oerhört mycket på honom och vill satsa på honom.

Läs även om övergången på AZs hemsida: https://www.az.nl/nl/nieuws/az-contracteert-wendt

Wagnsson Sports & Entertainment gratulerar Rasmus Wendt till hans fina avtal och önskar honom lycka till i Holland!

1 ping

  1. […] – Det känns helt otroligt att detta blivit till verklighet. Jag har sedan liten alltid drömt om att en dag få bli proffs utomlands, och nu är det som sagt verklighet. Jag är väldigt tacksam och ser mycket fram emot vad detta har att erbjuda, säger Wendt till Wagnsson Sports & Entertainment. […]

Kommentarer har inaktiverats.