Nebiyou Perry till 1 FC Köln

IMG_2338Nebiyou Perry har idag skrivit under ett avtal på 2,5 år med tyska Bundesligaklubben 1 FC Köln. Den AIK-fostrade talangen, som har spelat i både det amerikanska och svenska U18/U19-landslaget, har genomfört sin läkarundersökning och befinner sig i Tyskland där han redan har hunnit genomföra ett första träningspass med klubbens A-lag. Han kommer officiellt tillhöra deras reservlag men klubben har stora planer för honom.

– Detta är riktigt stort för Nebiyou, säger hans agent Martin Klette i en första kommentar. – Nebiyou, hans familj och vi har fått jättepositiva intryck av klubben. – Det har stått mellan 1 FC Köln, en amerikansk MLS-klubb, en engelsk championshipklubb och en svensk klubb men 1 FC Köln har hela tiden varit Nebiyous förstaalternativ sedan de kom in på banan. – Därför känns det extra bra att i helgen ha lyckats slutföra förhandlingarna så att ett avtal har kunnat signeras idag. – Tysk fotboll håller hög kvalitet men med sin snabbhet och teknik förenat med sin fina mentalitet har Nebiyou alla förutsättningar för att lyckas, avslutar agenten.

– Vi är glada att Nebiyou Perry beslutade sig för att komma till 1 FC Köln, säger Daniel Meyer som är chef för 1 FC Kölns akademi. – Han är en spelare som har övertygat oss med sin snabbhet och sitt en mot en spel.

Se 1 FC Kölns pressmeddelande: https://fc.de/fc-info/news/detailseite/details/wintertransfers-im-nlz/

Wagnsson Sports & Entertainment gratulerar Nebiyou till hans nya avtal och önskar honom lycka till i Tyskland!

1 ping

  1. […] Nebiyou Perry och AIK gick skilda vägar i december. Nu står det klart att mittfältaren hittat en ny klubb, och inte vilken som helst. 18-åringen har skrivit på för Köln i Bundesliga. – Det har stått mellan FC Köln, en amerikansk MLS-klubb, en engelsk championshipklubb och en svensk klubb men FC Köln har hela tiden varit Nebiyous förstaalternativ sedan de kom in på banan, säger spelarens agenter Martin Klette och Fredrik Söderström till wagnssonsport.se.  […]

Kommentarer har inaktiverats.