Martin Lorentzson har skrivit på för Coventry City FC

Martin Lorentzson har gjort klart med en ny klubb. Han har skrivit på ett 7 månaders avtal med den anrika klubben Coventry City FC som just nu ligger tvåa i den engelska tredje högsta serien League One.

Martin Lorentzson har tidigare spelat i Assyriska FF och AIK och spelade under våren och sommaren i Åtvidabergs FF innan han sade upp sitt avtal för att kunna möjliggöra en flytt utomlands. Han har bl a spelat 144 allsvenska matcher och gjort 11 mål från sin offensiva högerbacksposition.

I en första kommentar säger Martin Lorentzson: – Jag är väldigt förväntansfull inför att få bli en del av en så pass anrik engelsk klubb som Coventry City. – Det skall bli väldigt inspirerande! – Jag fick en väldigt bra känsla av laget och klubben när jag var där och tränade så jag ser verkligen fram emot att få köra igång och bidra både på och utanför planen.

 

Coventrys manager Tony Mowbray kommenterar värvningen så här: – Martin besökte klubben för ett par veckor sedan och imponerade oss alla under sitt besök. – Han spelade en reservlagsmatch mot Sheffield United där han visade sig ha de kvaliteter som behövs för att vara en försvarsspelare i League One. – Han kommer ge oss ytterligare bredd och valfrihet i vårt försvarsspel och addera kvalitet och erfarenhet till truppen.

 

Niclas Ek vid Wagnsson Sports & Entertainment: – Det känns skönt för oss allihop att det äntligen blev klart. -Martin kommer till en klassisk engelsk klubb som dessutom är svenskvänlig historiskt sett. – Sedan Martin lämnade AIK och Åtvidabergs FF har det varit väldigt nära med några riktigt bra klubbar och vi är glada att han nu får komma till ett nytt land och en ny utmaning utanför Skandinavien vilket har varit hans mål hela tiden. – Coventrys manager Tony Mowbray har erfarenhet från fina klubbar och ville verkligen ha Martin så nu hoppas vi att Martin blir en grundsten i det lag som skall ta Coventry tillbaka till The Championship.

Martin Lorentzson reser till England på söndag och kommer genomföra sitt första träningspass med laget på tisdag i nästa vecka.

Wagnsson Sports & Entertainment önskar Martin Lorentzson lycka till i England!