Benjamin Kimpioka besökte Sunderland

IK Sirius lovande 15-åring Benjamin Kimpioka besökte den 4-11/10 engelska Sunderland där han fick träna med deras U16- och U18-lag. Vi passade på att ställa några frågor till Benjamin om hans besök.

Vad fick du för intryck av klubben under ditt besök?

– Jag fick ett positivt intryck av klubben från början till slut. Akademin var verkligen en upplevelse med de fina faciliteterna och all personal. Där finns alla förutsättningar för att lyckas helt enkelt.

Hur bodde du?

– Största delen av vistelsen bodde jag och min storebror som var med på en ”bed & breakfast” som låg ca 10 min från klubben och de två sista dagarna bodde vi i klubbstugan som låg bredvid.

Vem tränade du med och hur var träningarna?

– Jag tränade fem eller sex träningspass varav två var med U18 och resten med U16. Sunderlands spelare var mer taktiskt drillade och tempot var högre än hemma.

Fick du spela några matcher?

– Ja jag spelade två matcher. En med U18 där jag hoppade in sista 30 minuterna och en med U16 där det blev 90 minuter. Jag är nöjd med mina insatser.

Hur vill du sammanfatta resan?

– Resan var mycket lärorik fotbollsmässigt och socialt. Alla som vi hade att göra med var trevliga och hjälpsamma i alla lägen. Allting var superproffsigt och jag ser jättemycket fram emot att få åka tillbaka i december som det är sagt.