Johan Hammar signerar proffskontrakt med Everton FC

Martin Klette med Johan Hammar

Martin Klette med Johan Hammar

Under tisdagen den 22 februari skrev Johan Hammar under ett proffskontrakt med Premier League-klubben Everton FC. Den 196 centimeter långa mittbacken flyttade till Everton FC under sommaren 2010 och får nu på sin 17-årsdag skriva under ett proffskontrakt med klubben.

– Jag har trivts jättebra under hela tiden sedan jag flyttade till England. Klubben är oerhört proffsig och jag utvecklas dagligen. Nu siktar jag på att ta plats i reservlaget under nästa säsong och så småningom få göra debut i Premier League, säger Johan Hammar till Wagnsson Sports & Entertainment.

Avtalet innebär att den förre MFF-spelaren tillhör klubben till och med 2012. Johan Hammar har spelat 22 av 24 matcher från start för Evertons U18-lag under 2010/2011 och laget leder den högsta ligan i engelsk ungdomsfotboll.

– Det är väldigt kul för Johan och oss på Wagnsson att Everton har erbjudit honom ett professionellt avtal. Förutom att det ger Johan en bra lön så visar det att Everton tror på Johan och ser A-lagspotential i honom. Det är nämligen inte alla spelare i U18-laget som erbjuds ett professionellt avtal, berättar Martin Klette på Wagnsson Sports & Entertainment.