Fredrik Jonsson har gjort sitt första mål i Superettan.

När toppkonkurrenterna tappade poäng i Superettan förra veckan hade tabellettan Falkenberg chans att rycka i matchen mot GAIS, men med hjälp av Wagnssons klient Fredrik Jonsson kunde GAIS avgöra i slutminuterna och fastsälla resultatet 3-1 på Gamla Ullevi. Målet är anfallstalangens första i en tävlingsmatch med A-laget. Fredrik som under våren tog stora kliv framåt och flyttades upp från U-21 till GAIS A-trupp tidigare i år. Med sin längd och kraftfullhet har han där tillfört en extra dimension längst fram i laget.

Grattis till ditt första seniormål Fredrik! Hur känns det?
– Tack! Det känns riktigt bra, det var en obeskrivlig känsla. Jag fick inte spela så mycket, sammanlagt kanske tio minuter, därför var det extra skönt att få hoppa in och verkligen fastställa tre poäng. Det var en svängig men underhållande match där Falkenberg låg på väldigt hårt och försökte kvittera i slutet. I den sjätte tilläggsminuten, bara några minuter efter jag blivit inbytt, blev jag frispelad och tunnlade målvakten. Det var en mäktig känsla att få göra mitt första mål i Superettan, samt vara med och bidra till att bryta Falkenbergs svit på sex matcher utan förlust. Det var också en lättnad att får göra mål då jag haft lite skadeproblem senaste månaderna med en höft som krånglat och inte vill ge med sig. Nu har jag kunnat spela i en månad ungefär och äntligen känns det bra igen.

Hur känns formen?
– Det var såklart ovant att spela eftersom jag har varit borta ett tag, men efter några veckors träning bakom mig känner jag ändå att formen är tillbaka igen och på väg uppåt. Det är synd bara att det är i slutet av säsongen, men det är bara fortsätta kämpa på och göra det bästa av det som är kvar. Jag har spelat en hel del med U21 under året, men mitt mål är att ta en A-lagsplats och det tänker jag jobba hårt för.

Du blev uppflyttad till A-laget tidigare i år, hur har det varit?
– Det har varit en upplevelse och en bra erfarenhet. Det känns jättebra och jag känner att jag har utvecklats. Det är högre fart och tuffare klimat på träningarna vilket är mycket bra. Jag har kommit in i laget och trivs mycket bra.

– Detta är förstås mycket glädjande för Fredrik med tanke på de skador han har gått igenom på sistone. Det visar på en god karaktär och vi är såklart stolta över att han nu fick presentera sig i Superettan på allvar och ser fram emot hans fortsatta framgångar, säger Wagnsson Sports & Entertainments scoutingkoordinator Niclas Ek.